Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”

de Tuxedo in Prajituri, 10 Iul 2013 | 10462 vizualizari

 

Pe caldurile astea eu cred ca un desert racoros si rapid merge de minune! Am combinat doua creme, care au aceeasi baza si ca sa le fac mai pufoase, am pus si niste frisca. Rezultatul final: un desert delicios care la prima vedere parca-i un parfait!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 6 portii
  • 1 l lapte
  • 360 gr zahar
  • 120 gr amidon
  • 6 galbenusuri
  • 500 ml frisca
  • + 300 pentru ornat (optional)
  • 3 lingurite cafea solubila (nes)
  • vanilie
  • un praf de sare
  • zahar (pentru frisca de ornat)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”:

Impartim laptele in doua: 500 ml pentru crema de vanilie, 500 ml pentru crema de nes.

Pentru crema de vanilie, punem zaharul impreuna cu 300 ml lapte pe foc mic si lasam sa se infierbante (3-4 minute). Intre timp amestecam cei 200 ml cu amidon (doar 60 gr) amestecand cu un tel ca sa se dizolve bine apoi adaugam 3 galbenusuri frecate putin cu un praf de sare.

Cand laptele s-a infierbantat, il adaugam in fir subtire peste laptele cu amidon si galbenusuri, amestecand continuu cu telul. Il punem inapoi pe foc si mestecam continuu pana cand  crema se ingroasa ca o budinca. Cand o tragem de pe foc adaugam 1 lingurita esenta de vanilie.

Acoperim crema cu o folie alimentara si o dam la rece. Cand s-a racit, incorporam frisca batuta tare si punem un strat in cupele pregatite pentru desert.

Pentru crema de nes, procedam la fel ca si la crema de vanilie, doar ca, atunci cand amestecam cei 200 ml de lapte cu amidon, vom dizolva mai intai nesul in lapte apoi adaugam, amidonul si galbenusurile.

Se da la rece si se pune cel de-al doilea strat de crema (in care am incorporat frisca, ca in crema de vanilie).

La final, ornam cu frisca batuta tare in care am pus zahar dupa gust (2 linguri).

Se tine la frigider pana in momentul servirii!

Este pufoasa, racoroasa si delicioasa!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar (2)